نشست رضایت جنسی همسران در پرتو تعالیم اسلام از سلسله نشستهای تخصصی هفته پژوهش و فناوری پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و دبیرخانه چهارمین جشنواره کتاب سال سبک زندگی بصورت مجازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان در این نشست حجت الاسلام والمسلمین سید عباس موسوی دبیر حلقه فقه تعلیم و تربیت مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ص) با اشاره به اینکه امروز در فضای آکادمیک و پژوهشی کمتر به موضوع مشکلات جنسی و رضایت همسران پرداخته شده گفت: مشکلات جنسی از مسایل مهم خانواده های امروز است مخصوصا با توجه به حضور در فضای مجازی و روبروشدن با آسیب های آن این مشکلات افزایش داشته است.
وی در ادامه گفت ما در پژوهش های متناوب مشکلات و موانع ارتباط همسران با یکدیگر را در چهار حوزه و مولفه ی شناختی، رفتاری، و طبیعی تقسیم بندی کرده ایم و غریزه جنسی و لذت شهوانی از نیرومندترین تمایلاتی است که براساس مشیت حکیمانه الهی در نهاد بشر گذاشته شده و رمز سلامت و تداوم زندگی انسان است. پاسخگویی به این غریزه و چگونگی ارضای آن، از مسائل مهمی است که از دیرباز، ذهن های اندیشمندان را به خود مشغول کرده است.
حجت الاسلام موسوی افزود: از نخستین دلایل تشکیل خانواده و شاید مهم ترین آنها نیز ارضای نیاز جنسی زن و مرد است و همسران از آغاز پیمان زناشویی تا پایان آن، به ارتباط جنسی با یکدیگر نیازمند هستند. در واقع، فعالیت جنسی بخش مهمی از زندگی زناشویی است که عامل پدید آمدن بسیاری از انگیزه ها، تحرک ها و رفتارهای دیگر خواهد بود. همچنین روابط جنسی رضایت بخش میان همسران علاوه بر آثار مثبت فردی، بقاء و آرامش خانواده و پرورش فرزندان و همچنین پیشگیری از بسیاری از انحرافات در جامعه را در پی خواهد داشت . از این رو، ارضای صحیح نیاز جنسی همسر از وظایف مهم همسران در محیط خانواده است. به همین منظور نظریه پردازان برنامه هایی را با هدف کمک رسانی به تأمین رضایت همسران مطرح کرده اند که به کارگیری این برنامه ها به رضایت جنسی همسران کمک شایانی خواهد کرد.
دبیر حلقه فقه تعلیم و تربیت مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ص) در بخش دوم سخنان خود ابراز داشت: عوامل رضایت جنسی همسران را در چهار حیطه شناختی عاطفی، رفتاری و طبیعی بررسی کردیم و همین مباحث را در بعد موانع رضایت جنسی بررسی نموده ایم.
وی در معرفی کتاب خود با عنوان عوامل و موانع رضایت جنسی همسران گفت: کتاب، دو بخش اساسی دارد، عوامل رضایت جنسی همسران و موانع رضایت جنسی همسران. در هر دو بخش، به عوامل یا موانع شناختی، عاطفی، رفتاری و طبیعی توجه شدهاست. (البته بخش دوم تقابل مباحث بخش اول نبوده و بحثهای مستقلی را به خود اختصاص دادهاست.)
در بخش نخست، هفت عامل شناختی، پنج عامل عاطفی، یازده عامل رفتاری و چهار عامل طبیعی مورد بررسی قرار گرفتهاست. در بخش دوم هم سیزده مانع شناختی، شش مانع عاطفی و دوازده مانع رفتاری در رضایت جنسی مورد توجه قرار گرفتهاست. در کلیه مباحث هر دو بخش به مطالب کاربردی مرتبط و درمان برخی امور ذکرشده نیز توجه شدهاست.
وی در پایان افزود: تلاش مؤلفان بر این بوده که محوریت مباحث بر اساس آموزههای اسلام باشد؛ اما در عین حال از تحقیقات علمی نیز بهرههای فراوان برده شدهاست، تا جایی که از 512 منبع فارسی و عربی، 314 مقاله، 346 پایاننامه و رساله، 35 منبع لاتین و ... استفاده شدهاست.